Kako poteka uvodni postopek?

Kako začnete s psihoterapijo?

Prvi stik

Kontakt z menoj lahko vzpostavite po telefonu ali elektronsko. Če želite, mi lahko na kratko pojasnite, zakaj se za psihoterapijo odločate, ter mi zastavite morebitna vprašanja. Ob prvem stiku vas povabim na uvodno srečanje, za katerega poiščemo termin.

Rezervacija uvodnega srečanja

Termin uvodnega srečanja lahko rezervirate po telefonu (sms, klic), elektronski pošti ali z obrazcem.

Uvodno srečanje

Uvodno srečanje traja 45 minut ter je namenjeno spoznavanju in izmenjavi osnovnih informacij. Zagotovi nam prvi vtis, ki je pomemben pri odločanju za začetek skupnega dela. Uvodno srečanje običajno razdelimo v tri sklope:

  • Prve minute uvodnega srečanja namenimo temu, da vam predstavim način dela.
  • Nato vas prosim, da opišete svoje razloge za vstop v psihoterapijo ter pričakovanja. Na podlagi tega vam svetujem, ali je psihoterapija pri meni ustrezna izbira, sicer pa vam pomagam s priporočili in usmeritvami.
  • Zaključni čas namenimo vprašanjem, ki se še pojavijo tekom srečanja.

Po uvodnem srečanju se dogovorimo glede nadaljnjega sodelovanja.

VSA POGOSTA VPRAŠANJA

. . .

Vsebine na spletni strani niso recenzirane in lektorirane. Hvaležna sem za opozorila na vsebinske nejasnosti in nedoslednosti, dvomljive ali zmotne trditve ter slogovne in pravopisne napake. PRIJAVITE NAPAKO.

Besedila na spletni strani so vam za uporabo na razpolago pod licenco Creative Commons: Vsebine lahko kopirate in delite ter urejate, predelujete in vključujete v lastna dela pod pogojem priznanja in navedbe avtorstva (https://mceh.si).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Malka Čeh