S psihoterapijo še nimate izkušnje. Kaj morate vedeti?

Ne glede na to, ali v psihoterapijo vstopate prvič ali z njo že imate izkušnje, vnaprej približno isto težko uganete, kaj se bo v procesu dogajalo. Vsaka psihoterapevtska interakcija med vami in psihoterapevtom je samosvoja. Če v psihoterapijo vstopate prvič, pa je morda najpomembneje vedeti, kako pomembna je v procesu vaša vloga. Svoj proces v velikem delu sooblikujete in lahko najmočneje vplivate na izid. Vaša vpletenost v proces, motivacija, sodelovanje, aktivnost so zelo pomembni. Psihoterapija ni storitev, ki bi jo za vas nekdo opravil, ampak je vaš proces, v katerem vas psihoterapevt spremlja.

VSA POGOSTA VPRAŠANJA

. . .

Vsebine na spletni strani niso recenzirane in lektorirane. Hvaležna sem za opozorila na vsebinske nejasnosti in nedoslednosti, dvomljive ali zmotne trditve ter slogovne in pravopisne napake. PRIJAVITE NAPAKO.

Besedila na spletni strani so vam za uporabo na razpolago pod licenco Creative Commons: Vsebine lahko kopirate in delite ter urejate, predelujete in vključujete v lastna dela pod pogojem priznanja in navedbe avtorstva (https://mceh.si).

 

Malka Čeh