Kako začeti s psihoterapijo

Kako poteka uvodni postopek?

Med odločanjem o vstopu v psihoterapevtski proces se lahko soočate z bolj ali manj neprijetnimi občutki neznanega. V slovenskem družbenem prostoru obiskovanje psihoterapije še ni zelo običajno in psihoterapevtsko srečanje je specifična situacija, s katero mogoče še nimate nobene izkušnje. Povsem razumljivo je, če vas pomanjkanje predstav o tem, kaj lahko pričakujete in kaj se pričakuje od vas, spravlja v nelagodje. Takšni občutki vas lahko zadržujejo, da odlagate prvi kontakt in obisk uvodnega srečanja. Ko pregledujete predstavitve različnih psihoterapevtov, si informacije glede uvodnega postopka mogoče nasprotujejo ali pa jih sploh ni. Nekateri psihoterapevti celotno uvodno srečanje opravijo po telefonu, drugi pa po telefonu ne želijo govoriti o ničemer in so na razpolago samo za naročanje. Če bo olajšalo stisko pomislekov in dvomom, opisujem, kako začetek psihoterapije poteka pri meni.

Kontakt z menoj lahko navežete s telefonskim klicem, po SMSu, Facebooku, elektronski pošti ipd. Mislim, da me najdete praktično na vseh komunikacijskih kanalih in na vseh sem vam na razpolago za kontakt. Če želite, mi lahko že ob prvem kontaktu poveste, zakaj se za psihoterapijo odločate, vendar tega ne pričakujem. Lahko mi zastavite vprašanja, če jih imate in bi nanje odgovore želeli takoj in ne šele na uvodnem srečanju. Če ne želite opisati, zakaj si odločate za psihoterapijo, in zame nimate vprašanj, vas samo povabim na uvodno srečanje in poiščemo primerni termin.

Uvodno srečanje opravljam brezplačno. Želim vam zagotoviti osebni stik in ustrezno predstavitev, ki sta ključni komponenti vašega odločanja za sodelovanje. Uvodno srečanje traja 30 minut in je namenjeno osebnemu spoznavanju in spoznavanju izmenjavi osnovnih informacij. Na uvodnem srečanju vam predstavim svoj način dela in pogoje sodelovanja. Od mene prejmete predstavitveno brošuro, da lahko predstavljeno kasneje v miru znova pregledate. Vas prosim, da mi opišete svoj povod in vzrok za vstop v psihoterapijo. Za primer, če bi se odločili s psihoterapijo začeti, vas prosim za osnovne kontaktne podatke. Če želite, lahko rezervirate eventualni termin. Vas pa po uvodnem srečanju povabim, da ga vsaj enkrat prespite ter me nato kontaktirate, če se odločite za sodelovanje.

Če se odločite za sodelovanje, mi to sporočite, da določimo termin ali pa da potrdite njegovo rezervacijo.

. . .

Vsebine na spletni strani niso recenzirane in lektorirane. Iskreno sem hvaležna za vsa opozorila na vsebinske nejasnosti in nedoslednosti, dvomljive ali zmotne trditve ter slogovne in pravopisne napake. PRIJAVITE NAPAKO.

 

Tags: kako poteka uvodno srečanje, kako začeti s psihoterapijo, pogosta vprašanja o psihoterapiji, psihoterapija, začetek psihoterapije

Related Posts

by
Malka Čeh je specializantka nevro/psihoanalitične psihoterapije in magistrandka psihoterapevtske znanosti. Psihoterapevtsko delo opravlja v fakultetni ambulanti FPZ USF in v Zasebni psihoterapevtski kliniki RRPI. Kontakt: malka.ceh@rrpi.si in 051 383 879.
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Malka Čeh

SPECIALIZANTKA PSIHOTERAPIJE

Magistrandka psihoterapevtske znanosti in specializantka nevro/psihoanalitične psihoterapije. Psihoterapevtsko delo opravlja v fakultetni ambulanti FPZ FSU in v zasebni specialistični kliniki RRPI FPRZ. V psihoterapijo sprejema posameznike in vodi podporne skupine.
SPECIALIZANTKA PSIHOTERAPIJE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!