Kako začeti s psihoterapijo

Kako poteka uvodni postopek?

Med odločanjem o vstopu v psihoterapevtski proces se lahko soočate z občutki negotovosti, ker vam psihoterapija predstavlja situacijo, s katero še nimate izkušnje. Povsem razumljivo je, če vas pomanjkanje predstav o tem, kaj lahko pričakujete in kaj se pričakuje od vas, spravlja v nelagodje. Če bo olajšalo vašo stisko zaradi pomislekov in dvomom, opisujem, kako začetek psihoterapije poteka pri meni.

PRVI STIK

Kontakt z menoj lahko vzpostavite po telefonu ali elektronsko. Če želite, mi lahko na kratko pojasnite, zakaj se za psihoterapijo odločate, vendar tega ne pričakujem. Če jih imate, sem vam na kontaktnih kanalih na razpolago tudi za vprašanja. Če ne želite povedati, zakaj si odločate za psihoterapijo, in zame nimate vprašanj, vas samo povabim na uvodno srečanje, za katerega poiščemo primerni termin.

POTRDITEV UVODNEGA SREČANJA

Termin uvodnega srečanja potrdite s plačilom prijave do vključno tretjega delovnega dne pred srečanjem. Do vključno drugega delovnega dne pred srečanjem od mene prejmete potrditev prijave. Če plačilo prijave opravite prepozno, poiščeva nov termin uvodnega srečanja.

UVODNO SREČANJE

Uvodno srečanje traja 45 minut in je namenjeno spoznavanju in izmenjavi osnovnih informacij. Zagotavlja nama osebni stik in ustrezno predstavitev, ki sta ključna dejavnika odločanja za sodelovanje. Uvodno srečanje je sestavljeno iz treh delov:

  • V prvem delu vas prosim, da opišete svoj povod in vzrok za vstop v psihoterapijo ter svoja pričakovanja. Na podlagi tega vam svetujem, ali je psihoterapija pri meni ustrezna izbira, sicer pa vam pomagam s priporočili in usmeritvami.
  • Drugi del uvodnega srečanja je namenjen temu, da vam predstavim svoj način dela in pogoje sodelovanja. Od mene prejmete dostopne podatke do predstavitvenega gradiva, da lahko predstavljeno kasneje v miru vnovič pregledate.
  • Tretji del je namenjen vprašanjem, ki se tekom srečanja pojavijo, ter raziskovanjem pomislekov in zadržkov.

Po uvodnem srečanju se dogovorimo glede nadaljnjega sodelovanja.

. . .

Vsebine na spletni strani niso recenzirane in lektorirane. Iskreno sem hvaležna za opozorila na vsebinske nejasnosti in nedoslednosti, dvomljive ali zmotne trditve ter slogovne in pravopisne napake. PRIJAVITE NAPAKO.

Besedila na spletni strani so vam za uporabo na razpolago pod licenco Creative Commons: Vsebine lahko kopirate in delite ter urejate, predelujete in vključujete v lastna dela pod pogojem priznanja in navedbe avtorstva (https://mceh.si).

 

Tags: kako poteka uvodno srečanje, kako začeti s psihoterapijo, pogosta vprašanja o psihoterapiji, psihoterapija, začetek psihoterapije

Related Posts

by
Malka Čeh je specializantka nevro/psihoanalitične psihoterapije in magistrandka psihoterapevtske znanosti. Psihoterapevtsko delo opravlja v fakultetni ambulanti FPZ USF in v Zasebni psihoterapevtski kliniki RRPI. Kontakt: malka.ceh@rrpi.si in 051 383 879.
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Malka Čeh

SPECIALIZANTKA PSIHOTERAPIJE

Magistrandka psihoterapevtske znanosti in specializantka nevro/psihoanalitične psihoterapije. Psihoterapevtsko delo opravlja v fakultetni ambulanti FPZ FSU in v zasebni specialistični kliniki RRPI FPRZ. V psihoterapijo sprejema posameznike in vodi podporne skupine.
SPECIALIZANTKA PSIHOTERAPIJE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!