Kako začnem s psihoterapijo?

Med odločanjem o vstopu v psihoterapevtski proces se lahko soočate z občutki negotovosti. Psihoterapija vam mogoče predstavlja situacijo, s katero nimate izkušenj. Razumljivo je, če vas pomanjkanje predstav o tem, kaj lahko pričakujete in kaj se pričakuje od vas, spravlja v nelagodje. Pred pričetkom dela se zato najprej posvetimo pogovoru o pričakovanjih, vprašanjih in predstavah.

PRVI STIK

Kontakt z menoj lahko vzpostavite po telefonu ali elektronsko. Če želite, mi lahko na kratko pojasnite, zakaj se za psihoterapijo odločate, vendar tega ne zahtevam. Če jih imate, sem vam na razpolago tudi za vprašanja. Če ne želite povedati, zakaj si odločate za psihoterapijo, in zame nimate vprašanj, vas ob prvem stiku le povabim na uvodno srečanje, za katerega poiščemo ustrezni termin.

POTRDITEV UVODNEGA SREČANJA

Ob rezervaciji termina vam v posredujem vzorec delovnega dogovora in podatke za potrditev prijave. Svoj izbrani termin uvodnega srečanja potrdite s plačilom prijave do tri delovne dni pred srečanjem. Če s potrdilom prijave zamudite, poiščemo naslednji ustrezni termin uvodnega srečanja.

UVODNO SREČANJE

Uvodno srečanje traja 45 minut in je namenjeno spoznavanju in izmenjavi osnovnih informacij. Zagotovi nam osebni stik in prvi vtis, ki sta pomembna pri odločanju za začetek skupnega dela. Uvodno srečanje običajno razdelimo v tri sklope:

  • Prve minute uvodnega srečanja namenimo temu, da vam predstavim način dela.
  • Nato vas prosim, da opišete svoje razloge za vstop v psihoterapijo ter svoja pričakovanja. Na podlagi tega vam svetujem, ali je psihoterapija pri meni ustrezna izbira, sicer pa vam pomagam s priporočili in usmeritvami.
  • Zaključni čas namenimo vprašanjem, ki se še pojavijo tekom srečanja.

Po uvodnem srečanju se dogovorimo glede nadaljnjega sodelovanja.

. . .

Vsebine na spletni strani niso recenzirane in lektorirane. Iskreno sem hvaležna za opozorila na vsebinske nejasnosti in nedoslednosti, dvomljive ali zmotne trditve ter slogovne in pravopisne napake. PRIJAVITE NAPAKO.

Besedila na spletni strani so vam za uporabo na razpolago pod licenco Creative Commons: Vsebine lahko kopirate in delite ter urejate, predelujete in vključujete v lastna dela pod pogojem priznanja in navedbe avtorstva (https://mceh.si).

 

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!